VSBfonds

Versterk je buurt

Versterk je buurt is het programma dat Voor je Buurt uitvoert voor VSBfonds. In dit programma draagt VSBfonds via matchfunding bij aan crowdfundingcampagnes op verschillende Voor je Buurt-platforms.

Lokale initiatieven maken kans op een bijdrage wanneer zij bouwen aan meer sociale samenhang in de buurt. Dit zijn initiatieven waarbij de activiteiten die worden georganiseerd ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, beter leren kennen en actief meedoen in hun omgeving. Denk daarbij aan buurtbewoners die elkaar nog niet kennen en die samen in actie komen voor een mooiere, gezelligere, socialere buurt.

Vraag

VSBfonds wil vanuit het programma ‘Betrokken buurten’ graag sociale initiatieven ondersteunen en verder helpen zodat ze hun plannen kunnen realiseren. Sinds 2016 werkt VSBfonds samen met Voor je Buurt. In onze samenwerking ligt de focus op de invulling bij de volgende vraagstukken:

  • Hoe kan VSBfonds een nieuwe groep initiatiefnemers bereiken die laagdrempelig een aanvraag kunnen doen?
  • Hoe kan VSBfonds initiatieven zonder rechtsvorm een alternatieve aanvraagroute aanbieden?
  • Hoe kan VSBfonds initiatieven stimuleren om zelf geld in te zamelen en een groter netwerk en draagvlak op te bouwen?

Meer weten?
Wil je meer weten over dit programma en de aanpak van Voor je Buurt? Neem dan contact op met Jolien Verrijt via jolien@voorjebuurt.nl of bekijk onze informatie voor fondsen.

Informatie voor fondsen