Gemeente Apeldoorn

Voor Apeldoorn

Voor Apeldoorn is er voor initiatieven die de gemeente Apeldoorn mooier, gezelliger, groener, socialer en/of leefbaarder maken. Op het platform maak je je idee, vereniging of buurtinitiatief zichtbaar en zamel je gemakkelijk geld, hulp en/of spullen in.

Voor je Buurt heeft Voor Apeldoorn in opdracht van de gemeente Apeldoorn ontwikkeld. Voor je Buurt is verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoer, zoals het begeleiden van initiatieven, samenwerken met partners en het geven van workshops.

Vraag

De gemeente Apeldoorn wil goede ideeën en initiatieven graag stimuleren en initiatiefnemers de instrumenten en begeleiding bieden om hun idee te kunnen realiseren. In het programma ‘Voor Apeldoorn’ werkt de gemeente samen met Voor je Buurt aan de volgende vraagstukken:

  • Hoe kunnen we maatschappelijke initiatieven faciliteren om geld, materiaal, mensen of andere hulp in te zamelen?
  • Hoe kunnen maatschappelijke initiatieven een betrokken groep van enthousiaste supporters opbouwen, waar hun initiatief sterker en nog beter van wordt?
  • Hoe kunnen we maatschappelijke initiatieven helpen om hun initiatief zichtbaar te maken voor andere bewoners en bedrijven die (o.a. vanuit een Social Return opdracht) een donatie willen doen aan een lokaal initiatief?

Meer weten?
Wil je meer weten over dit programma en de aanpak van Voor je Buurt? Neem dan contact op met Jolien Verrijt via jolien@voorjebuurt.nl of bekijk onze informatie voor overheden.

Informatie voor overheden