Gemeente Utrecht

Voor je Stadsie

Voor je Stadsie is dé plek voor initiatieven die Utrecht mooier, socialer, groener, cultureler en/of duurzamer maken. Voor je Stadsie is een ingang naar het netwerk van ondersteunende organisaties in Utrecht en helpt initiatieven graag een stap verder te zetten voor hun initiatief.

Voor je Buurt heeft het programma Voor je Stadsie in opdracht van de gemeente Utrecht ontwikkeld. Voor je Buurt is onder andere verantwoordelijk voor het beheer van het platform, samenwerking met diverse partijen in de stad en de begeleiding van initiatieven.

Vraag

De gemeente Utrecht wil maatschappelijke initiatieven graag ondersteunen en verder helpen zodat ze hun plannen kunnen realiseren. Zo kunnen Utrechters met creatieve, leuke, inspirerende en belangrijke ideeën zelf aan de slag met hun plan. Bij de invulling van de aanpak voor inwonersinitiatieven, zocht de gemeente ondersteuning bij de volgende vraagstukken:

  • Hoe bouwen we aan een goede samenwerking tussen organisaties die Utrechtse inwonersinitiatieven ondersteunen?
  • Hoe kunnen we initiatiefnemers op een laagdrempelige manier op weg helpen met een advies over allerlei vraagstukken rondom hun initiatief?
  • Hoe kunnen we initiatiefnemers op weg helpen om op de juiste plek aan te kloppen voor ondersteuning?
  • Hoe geven we meer zichtbaarheid aan initiatieven in de stad en hoe kunnen we initiatieven helpen om draagvlak aan te tonen voor hun idee?

Meer weten?
Wil je meer weten over dit programma en de aanpak van Voor je Buurt? Neem contact op met Jolien Verrijt via jolien@voorjebuurt.nl of bekijk onze informatie voor overheden.

Informatie voor overheden