Nieuws

Hieronder lees je onze laatste nieuws en inspiratie.

Crowdfunding is meer dan alleen geld ophalen!

Crowdfunding maakt het mogelijk voor wereldverbeteraars en enthousiastelingen om hun goede ideeën zelf te realiseren, zonder te hoeven wachten op geld van subsidieverstrekkers. Voor veel initiatiefnemers is het financieren van hun project de voornaamste reden om een crowdfundactie op te zetten. Dat is niet geheel verrassend, aangezien crowdfunding in de eerste plaats vooral een innovatief financieringsinstrument is voor maatschappelijke initiatieven. Er zijn echter meer redenen waarom een initiatiefnemer gebaat kan zijn bij een crowdfundactie. Zo kun je met crowdfunding ook een betrokken community opbouwen, draagvlak aantonen voor een project, de bekendheid van een project vergroten en invloed uitoefenen!

Lees meer

Waarom we werken met een ‘alles-of-niets’ spelregel

Op elk platform dat Voor je Buurt beheert werken we met bepaalde spelregels voor het voeren van een crowdfundingcampagne. Dit doen we onder andere om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk initiatiefnemers hun campagne succesvol afronden. Op bijna al onze platforms geldt: Als een project minder dan 80% van het doelbedrag haalt binnen de gestelde termijn, dan worden de donaties teruggestort naar de donateurs. We leggen graag uit waarom we met deze spelregel werken.

Lees meer

Nieuwe website en huisstijl

Welkom op onze nieuwe website. Hierop vertellen we onze missie, onze aanpak en succesverhalen uit onze programma’s. Kijk dus eens rond en laat ons weten wat je er van vindt.

Lees meer