Gemeente Zaanstad

Voor je Wijkie

Voor je Wijkie is het Zaanse platform voor maatschappelijke initiatieven en vrijwilligersorganisaties die de gemeente Zaanstad nog mooier maken.

Voor je Buurt heeft het platform en programma Voor je Wijkie in opdracht van de gemeente Zaanstad ontwikkeld. Voor je Buurt geeft advies aan de gemeente en is onder andere verantwoordelijk voor het beheer van het platform, de begeleiding van initiatieven en het verzorgen van workshops en trainingen.

Vraag

De gemeente Zaanstad wil maatschappelijke initiatieven graag zichtbaar maken en ondersteunen. Toen de bestaande subsidieregelingen werden herzien en er invulling werd gegeven aan de visie op vrijwillige inzet, startte de gemeente samen met Voor je Buurt het programma en platform ‘Voor je Wijkie’. Hierbij werken we samen aan de volgende vraagstukken:

  • Hoe kunnen Zaanse initiatieven nog beter zichtbaar en vindbaar worden?
  • Hoe kunnen maatschappelijke initiatieven met draagvlak uit de samenleving worden gewaardeerd?
  • Hoe kunnen initiatieven persoonlijk contact en begeleiding krijgen bij de aanvraag van een subsidie of wanneer ze zelf campagne voeren om geld in te zamelen?

Meer weten?
Wil je meer weten over dit programma en de aanpak van Voor je Buurt? Neem dan contact op met Jolien Verrijt via jolien@voorjebuurt.nl of bekijk onze informatie voor overheden.

Informatie voor overheden