Gemeente Delft

Stimuleren bewonersinitiatief

De gemeente Delft heeft een portal op het platform Crowdfunding Voor je Buurt. Delftse initiatieven krijgen begeleiding bij het starten van een crowdfundingcampagne en maken ze kans op een bijdrage aan hun campagne. Zo werken we samen aan het aanjagen en ondersteunen van diverse initiatieven die Delft nog mooier, socialer, groener of duurzamer maken. 

Voor je Buurt begeleidt buurtinitiatieven in Delft en is onder andere verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de portalpagina van Delft, het voorleggen van initiatieven die passen binnen de voorwaarden voor ‘matchfunding’ en het verzorgen van workshops over crowdfunding en campagnevoeren.

Vraag

De gemeente Delft wil maatschappelijke initiatieven graag verder helpen. Subsidies zijn niet altijd voldoende om initiatieven volledig te kunnen financieren. Dit was een van de aanleidingen om te starten met een programma in samenwerking met Voor je Buurt. Hierbij wordt invulling gegeven bij vraagstukken als:

  • Hoe kunnen we maatschappelijke initiatieven een infrastructuur bieden met begeleiding en techniek om zelf geld, hulp en materiaal in te zamelen?
  • Hoe kunnen we maatschappelijke initiatieven helpen om financiering te vinden, wiens financieringsbehoefte groter is dan de Delftse subsidies toelaten?
  • Hoe kunnen we maatschappelijke initiatieven helpen om financiering te vinden, wanneer zij niet (meer) in aanmerking komen voor subsidie?

Meer weten?
Wil je meer weten over dit programma en de aanpak van Voor je Buurt? Neem dan contact op met Ayleen Jansen of Lorkeers via ayleen@voorjebuurt.nl of bekijk onze informatie voor overheden.

Informatie voor overheden